“Har jeg som kvinde en chance mod en mand?”


Min erfaring gennem mange års træning af kvinder i selvforsvar, er at mange kvinder grundlæggende ikke tror på de har en chance mod en mand!

Som med alt andet, så kan du ikke, hvis ikke du selv tror på det!

Det kan i nogle tilfælde betyde at kvinder ikke tør holde på sit, så snart manden hæver sin stemme og bruger sin fysiske autoritet!

En gang for alle - som kvinde kan du forsvare dig selv!

​Gennemsnitsmanden er gennemsnitskvinden fysisk overlegen, og derfor er det nødvendigt at kvinden bruger teknisk, taktisk og mental overlegenhed.

Det er ikke svært at opnå, men det kræver en beslutning, og min erfaring er at kvinder fejlagtigt lader sig skræmme af forestillingen om at skulle lære at slås!

Flere føler det meget grænseoverskridende at skulle slå og skade en anden - det føles så forkert og i modstrid med kvindens følelser og selvopfattelse.
Det er godt, da vold naturligvis bør undgås!

Men, at fornægte det kan ske, er som strudsen der tror den er i sikkerhed, ved at gemme hovedet i sandet.
At vide hvad du gør i tilfælde af du udsættes for vold, fjerner usikkerheden og afmagten, og min erfaring er at den genvundne selvsikkerhed ses og mærkes i hele hendes personlighed.

Det viser sig, at hvis du kan forsvare dig, så vil alene din attitude holde overgrebspersoner væk!

Den dårlige nyhed er, at kvinder er den absolut mest udsatte gruppe ift vold - seksuelle overgreb og voldtægt; vold i hjemmet; chikane; røveri og tyveri.

Det er typisk en mand (eller flere) der er modstanderen og han bruger sin fysiske overlegenhed.

Den gode nyhed er, at manden undervurdere kvinden og at evnen til at vinde en voldelig konflikt kun handler delvist om fysisk styrke!

Et kort eksempel; mandens manglende respekt for kvinden gør at han går tæt på hende, hænderne nede og blotter dermed sit ansigt; kvinden står afvæbnende med hænderne oppe foran sig, og kan herfra hurtigt og nemt sende sine fingre i øjnene på ham - han kan ikke nå at reagere, og nu kan han ikke se og er ukampdygtig i flere minutter, så hun nemt kan løbe i sikkerhed!

Det handler om at kvinden kender sine styrker og muligheder, og er mentalt og teknisk trænet i at kunne gøre det nødvendige!

'Selvforsvar der virker' 

Når vi pludselig befinder os i en voldelig situation bliver vi stressede og bange. Vi reagere som vi gjorde i stenalderen - 'frys', 'flygt' eller 'kæmp'.

Vores krop gør sig klar til flugt og kamp ved at blodet samler sig i de store muskler, og vores hjerne skifter til instinkt tilstand så vi kan tage hurtige beslutninger.

Hvis ens selvopfattelse er overvejende 'jeg har ikke en chance', er det min erfaring, at reaktionen oftere vil være 'frys'.

Denne reaktion stammer fra ideen om, at hvis vi står helt stille så vil "sabel-tigeren" gå forbi os, da den opfatter os som død og uinteressant.

Det virkede måske i stenalderen, men er ikke hensigtsmæssigt overfor eksempelvis en voldtægtsmand.

Mange kvinder er netop af den opfattelse at de ikke har en chance, og kan måske være medvirkende til denne reaktion er udbredt blandt kvinder.

Det er en typisk reaktion ifm. voldtægt og ses også ved vold i hjemmet.

'Frys' reaktionen skal helt fjernes!

Det gøres ved at erstatte den med et lignende indlært automatisk reaktionsmønster, dvs. en handling der sker af sig selv uden meget tænkning og som primært udnytter de store muskelgrupper og naturlig bevægelse. (billede)

Når teknikken er lært, handler det om at erfare at du kan gøre det under stadig større stress, så du VED det virker!


https://bjarkeschmidt.blogspot.com/p/krav-maga-selvforsvar.html

Lær det vigtigste først - det ta'r kun 4 uger!

De typiske problemer kvinder møder er:

* lussinger
* fastholdelse, og manipulering via arme eller hår
* omklamringer, samt løft og flytning af kvinden
* chikane, og seksuelle chikaner og forgribelse på kvinden
* tasketyveri, og røveri
* voldtægt

Vores 'selvforsvar for kvinder' 4 ugers kursus er lavet til at lærer kvinder de vigtigste automatiske reaktionsmønstre, så du fornuftigt vil kunne løse typiske tilfælde af voldelige overgreb mod kvinder.

Du vil uanset fysisk og mentalt udgangspunkt blive 'programmeret' til at handle hensigtsmæssigt, hvilket vil markant øge din styrke og muligheder i voldelig situation, og din egen erfaring med at kunne gøre det, vil øge din selvtillid og styrke generelt!

Det kræver dog du selv tager det første skridt, og får dig tilmeldt ;-) 


Næste lektion - 'Hvordan du stopper en fysisk stærkere person' er undervejs, følg med her på siden :-)

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Min yoga praksis

Yoga Asanas (stillinger)

Dagbog fra MMA træningscamp i Thailand, juli 2019